BG | EN
ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА

VIA VERDE WINES

Вкусно предложение – Паста Рататуи

  • На февруари 24, 2018
  • 0 Коментара
  • Рецепти

Вкусна рецепта за лятна салата Рататуй с паста, която ще се превърне в любимо ястие за цялото семейство. Тя е засищаща и лесна за приготвяне, а това е важно в забързаното ежедневие, в което времето все не стига. Дългият работен ден е изморителен, а здравословната, прясна и питателна храна обикновено отнема време за приготвяне. Ето едно лесно решение за вкусно и бързо ястие, което ще подсили организма в с витамини и въглехидрати. Съчетава се прекрасно с чаша леко ароматно червено вино. Ние обичаме да я комбинираме с Debut Red 2014.

Продукти:

230 гр. паста

1 средно голяма тиквичка, нарязана на парчета с форма на полумесец

1 голяма червена чушка, изчистена и нарязана на ленти

 1 малка глава червен лук, нарязана

1 малък патладжан, нарязан на парчета с форма на полумесец

4 големи домата, нарязани на четвъртини

4 скилидки чесън

 зехтин

сол и черен пипер на вкус

балсамов оцет

1/4 чаша нарязан пресен босилек

 

Начин на приготвяне

В средно-голяма тенджера сварете пастата в подсолена вода според инструкциите върху опаковката. След като е готова я измийте в студена вода и оставете настрани. Загрейте фурната или грила на средно-висока температура. Внимателно покрийте всички парчета зеленчуци със зехтин (може да използвате четка, с която да ги намажете равномерно) и овкусете със сол и черен пипер. Сложете ги да се пекат заедно с чесъна в тава или ги завийте в алуминиево фолио. Когато станат меки и леко кафяви, значи са готови. Извадете ги и оставете да се охладят леко на стайна температура. Нарежете чесъна и го прибавете заедно със изпечените зеленчуци към пастата. Овкусете с балсамов оцет, захтин, сол, черен пипер и поръсете с пресен босилек.

Салата Рататуй с паста е чудесен избор за обяд или вечеря през летните дни. Най-добре я сервирайте още топла, докато зеленчуците са още меки и ароматни. Добър апетит!

Източник: https://lazara.bg/recepti/salati/salata-ratatui-s-pasta/

Please follow and like us:
 

0 Comments