Motif е колекция от чистосортови бутикови вина, произведени в лимитирани партиди от най-доброто грозде за съответната реколта. Гроздето, вложено в производството, е внимателно подбрано от лозовите ни масиви с редуциран добив от 500кг/дка-700кг/дка. Направена е и повторна селекция на ръка, за да се изберат само най-добрите гроздови зърна. Ферментацията преминава в иноксови съдове с минимална технологична намеса. Следва преместването на вината в дъбови бъчви, където отлежават минимум 9 месеца, за да развият своя сортов характер, както и да придобият добър потенциал за отлежаване в бутилка. Вината в серия Motif са ориентирани към ценителите на качествени български вина с подчертани сортови характеристики и мощна структура.

Motif е отражение на идеята за виното като изкуство и сортовете като основен инструмент за създаването му. Тази идея е заложена не само в производството, но и във визията на всяка една бутилка. Дизайнът е изчистен в черно с релефни графични мотиви, които загадъчно проблясват от светлината, привличайки елегантно погледа. Вдъхновен е от символиката на мандалата, свързана с трансформация по пътя към „събуждане на сетивата” за достигане на вътрешна и външна хармония.

И както искрата на творческия порив ражда шедьоври, така и хармонията в природата дава оптималните условия за добиване на прекрасно грозде, което да се превърне в истинска наслада за сетивата. Това кореспондира и със същността – основния мотив, стоящ зад бранда Via Verde – пътят към промяна и развитие, вдъхновени от модерния човек, живеещ в хармония със себе си, природата и околния динамичен свят, обединени от магията на българското вино.

ВИНАТА В ТАЗИ СЕРИЯ

Motif Merlot 2014
Motif Melnik 55 2014
Motif Cabernet Franc Reserve 2016
Motif Early Melnik Vine Reserve 2016