VIA VERDE (от лат. „зелен път“) започна като семеен проект в края на 2013г. с търсене на най-доброто място за  началото на лозарското ни стопанство. Така открихме нашето първо лозе в село Левуново – 80 дка слънце и живот. Прекрасният Средиземноморски климат, чистите почви, лекият планински полъх и водните кончета превърнаха  Долината на река Струма в дом на нашите лозя. Тук започнахме да гледаме към бъдещето и дадохме живот на идеите си.

ЗЕЛЕНИЯТ ПЪТ

Зеленият път започва там, където започнем да гледаме към бъдещето и дадем живот на идеите си.

 

Пътят, който сме поели, е зелен, малко див и неотъпкан, но и споделен с хората, които са готови да ни последват, да повярват в нас и нашите идеи. Именно тези хора ни мотивират да продължаваме да следваме мечтите си и да не се отказваме. Защото когато сам чертаеш маршрута си, препятствията и трудностите са безценен опит, подкрепата – стимул, а целите – още по-ясни и желани. Нашият път е насочен към сближаване с природата, провокиране на творческия дух и развитие на винена култура като интегрирана част от модерния начин на живот. Защото виното започва да живее истински едва в чашите, когато ни събира и сближава, когато ни кара да общуваме, да мечтаем, да творим. Хубавото вино се прави с вдъхновение, носи вдъхновение, то е вдъхновение.

ВОДНОТО КОНЧЕ

Казват, че когато срещнеш водно конче, това е знак, че трябва да промениш живота си да се вгледаш в себе си и да дадеш воля на своята същност.

 

Питате се какво е общото между виното VIA VERDE и водното конче? Свързва ги чистата природа, хармонията и вдъхновението за пълноценен живот. Водното конче живее само на екологично чисти места, там където водата, земята и въздухът съществуват в баланс и създават пълноценен живот. To е част от нашия тероар и изпълва пейзажа със своята красота и вдъхновение. То е представител на природата, който събира в себе си символиката на ценностите и принципите на VIA VERDE.

Save