В серия Expressions ще откриете елегантни купажни вина, съчетаващи по вълнуващ начин характеристиките на различни сортове, в един провокиращ сетивата микс от аромати, вкусове и цветове. Гроздето, вложено в производството, е внимателно подбрано от лозовите ни масиви с редуциран добив от 500-700 кг/дка. За производството им са използвани както популярните сортове като Сира, Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран и Мускат, така и местни сортове, типични за района на Мелник и Сандански като Сандански мискет и Мелник 55. Всеки купаж е направен от две едносортови вина от една реколта, като всяко е ферментирало самостоятелно в иноксови съдове. Купажирането е извършено след ферментацията в търсене на перфектното съотношение между двата сорта. Резултатът – уникални купажни вина с хармонична структура и запомнящ се характер.

Ключов елемент, както във визията, така и в посланието на серия Expressions, е образът на водното конче. То е символ на лекота, свободен дух и красота, съчетани със зрялост, вътрешна сила и хармония – качества, които се стремим да постигнем както у себе си, така и във виното, което създаваме. Цветовото решение за дизайна на всяко вино в серията отразява неговите ароматни, визуални и вкусови характеристики, както и емоциите, които предизвиква, с цел да се създаде силно и завършено „изживяване“ в бутилката.

Серия Expressions е вдъхновена от свободата да изразяваш себе си, своите чувства, мисли, емоции и от вярата, че във виното има магия, която ни предразполага да бъдем по-истински, по-искрени и по-чувствени. Серията обединява различни вина с ярка индивидуалност и чар, които подобно на изявените човешки характери, неизменно се открояват сред останалите. Всяка бутилка Expressions носи не само хубаво вино, а израз на емоции, вълнения, отношение, което я превръща в добър избор, когато търсите вино за подарък или вино за повод, с което да впечатлите гостите си.

ВИНАТА В ТАЗИ СЕРИЯ

Expressions Misket/Muscat 2015
Expressions Rose 2018
Expressions Syrah/Cabernet Sauvignon 2015
Expressions Merlot/Syrah 2015
Expressions Cabernet Franc/Early Melnik 2015
Expressions Sandanski Misket
Single vineyard 2016