Motif е колекция от чистосортови бутикови вина, произведени в лимитирани партиди от най-доброто грозде за съответната реколта. Гроздето, вложено в производството, е внимателно подбрано от лозовите ни масиви с редуциран добив от 500кг/дка-700кг/дка. Направена е и повторна селекция на ръка, за да се изберат само най-добрите гроздови зърна. Ферментацията преминава в иноксови съдове с минимална технологична намеса. Следва преместването на вината в дъбови бъчви, където отлежават минимум 9 месеца, за да развият своя сортов характер, както и да придобият добър потенциал за отлежаване в бутилка. Вината в серия Motif са ориентирани към ценителите на качествени български вина с подчертани сортови характеристики и мощна структура.

Motif е отражение на идеята за виното като изкуство и сортовете като основен инструмент за създаването му. Тази идея е заложена не само в производството, но и във визията на всяка една бутилка. Дизайнът е изчистен в черно с релефни графични мотиви, които загадъчно проблясват от светлината, привличайки елегантно погледа. Вдъхновен е от символиката на мандалата, свързана с трансформация по пътя към „събуждане на сетивата” за достигане на вътрешна и външна хармония.

И както искрата на творческия порив ражда шедьоври, така и хармонията в природата дава оптималните условия за добиване на прекрасно грозде, което да се превърне в истинска наслада за сетивата. Това кореспондира и със същността – основния мотив, стоящ зад бранда Via Verde – пътят към промяна и развитие, вдъхновени от модерния човек, живеещ в хармония със себе си, природата и околния динамичен свят, обединени от магията на българското вино.

WINES IN THIS SERIES

Motif Merlot 2014
Motif Melnik 55 2014
Motif Cabernet Franc Reserve 2016
Motif Early Melnik Vine Reserve 2016