Виа Верде представи виненото си портфолио на фестивала Дефиле „Вино и гурме“ ’17

  • На май 8, 2017
  • 0 Коментара

В първия уикенд на месец май един от най-красивите и древни градове в България, Пловдив посрещна винопроизводители и любители на древната напитка, смятана за дар от боговете и въплъщение на жизнената сила – виното. В Стария град на Пловдив между 6 и 7-ми май се проведе винения фестивал Дефиле „Вино и гурме“.

Дефиле „Вино и гурме“ е истински винен празник, съчетаващ история, култура, вино и гурме. По време на фестивала винопроизводители от цялата страна представиха селекция от най-подходящите за сезона вина, а готвачи приготвиха неповторими гурме специалитети, съчетаващи се с предложените вина.

Участници във фестивала за първи път бяха Виа Верде, които представиха местни сортове от долината на река Струма като чист Сандански мискет от серия Expressions, и ароматен и освежаващ купаж от Сандански мискет с Мускат Отонел, а от червените вина Мелник 55 в запомнящ се купаж със Сира, Мерло и Каберне Совиньон. Посетителите на събитието можеха да опитат как тероарът на Югозападна България влие върху изграждането на вкусовите и ароматни особености на международно известни сортове като Мерло, Сира, Каберне Совиньон и Каберне Фран, които бяха представени в сериите Debut, Expressions и Motif.

Вдъхновение в градината на хотел Бел Вил гостите получиха не само от насладата от опияняващата напитка, а и от тениските със закачливи винени послания, които екипът на Виа Верде носеше, за да донесе още повече усмивки и добро настроение у множеството български и чуждестранни винолюбители и винени ентусиасти. За посетителите имаше подготвени много игри, подаръци и изненади, с което се изпълни една от основните цели на Дефиле „Вино и гурме“, а именно да се подпомогне развието винения туризъм на територията на Пловдив.

#FollowTheDragonfly #ViaVerdeWines

 

0 Comments