За втора поредна година Виа Верде взе участие в Балканския винен фестивал – BIWC

На 3-ти и 4-ти юни ято пъстри водни кончета от долината на река Струма се събраха в София за Шестия Балкански винен фестивал – BIWC 2017. Виненото събитие се проведе в приятната атмосфера на лятната тераса на Гранд Хотел София, а ценителите на качественото вино имаха възможността да опитат ексклузивно най-новото бутиково попълнение в семейството на Виа Верде – чистосортовият Сандански мискет от серия Expressions.

Балканският винен фестивал е единственото събитие в България, на което винолюбители и професионалисти във винения бранш се събират заедно, за да се насладят на вина от всички Балкански страни. Ето защо акцент в представянето на Виа Верде тази година бе Санданският мискет – емблематичен местен сорт, отглеждан единствено в района на Сандански.

Шестото издание на BIWC е второ поредно участие за Виа Верде, като по време на миналогодишното издание на фестивала, представените вина от портфолиото на тогава стартиращия винен бранд предизвикаха голям интерес и спечелиха 3 награди:

Expressions Misket/Muscat 2015 – Bronze medal, Balkan wine competition 2016
Expressions Syrah/Cabernet Sauvignon 2015 – Bronze medal, Balkan wine competition 2016
Expressions Rose 2015 – Silver medal, Balkan wine competition 2016

BIWC 2017 предлага една истинска Балканска фиеста с над 500 вина за дегустация по време на фестивала, балканско гурме и интересна съпътстваща програма по време на изложението.

#FollowTheDragonfly #ViaVerdeWines